TUGRA LED vodotijesna svjetiljka IP66

S maksimalno prilagodljivom snagom, optikom i duljinama u kombinaciji s inovativnom mogućnosti povezivanja i jednostavnom montažom, Tugra je savršeno rješenje za razne projekte.

Radi li se o jednom rasvjetnom tijelu ili liniji: Tugra se može fleksibilno konfigurirati i postiže visoku učinkovitost (do 189 lm/W), životni vijek (do 100 000 h), visoki stupanj zaštite (IP66) te zaštite od udarca (IK10), kao i visokokvalitetno svjetlo izrađeno po potrebama. Bezvremenski dizajn donosi novu estetiku zahtjevnim područjima. Posebno praktično: zahvaljujući modularnom konceptu, pametni moduli mogu se fleksibilno integrirati u sustav.

 

Fleksibilnije dužine

Bez obzira na to koliko je prostorija velika ili mala – zahvaljujući iznimno fleksibilnom konceptu, Tugra se savršeno prilagođava svakoj veličini prostorije, bilo kao jedno rasvjetno tijelo ili kao linija.

Sedam različitih veličina modula može se odabrati sa uvećanjima od 300 mm i mogu se slobodno kombinirati – počevši od kompaktne varijante od 300 mm do najvećeg modula od 2100 mm. Svi moduli dostupne su po izboru kao svjetiljka ili prazni dio, idealno za precizno konfigurirane svjetlosnih linija.

 

Pametno rješenje kod obnova

Zahvaljujući konceptu pametnih dimenzija, preinake 1:1 mogu se posebno lako provesti s Tugrom. Svjetiljka također ima kanal za pričvrsne kopče tako da se mogu koristiti predodređene točke za montažu. Ovo je idealno za 'veliko planiranje': s varijantom od 2.100 mm, čak i opsežni projekti mogu se brzo implementirati

 

Redizajnirana IP66 završna kapa

Bilo što bilo – Tugra ostaje čvrsta. Zahvaljujući kombinaciji konvencionalne plastike i termoplastičnog materijala za završne kape, Tugra već u standardnoj verziji postiže IP66 zaštitu. Iznimno je praktično što završni poklopac ima pet različitih opcija uvlačenja – npr. na prednjoj strani i bočno – i postiže potrebnu brtvu čak i bez tradicionalnog uvodnog prstena. Ovo pojednostavljuje i ubrzava instalaciju.

 

Pametni modul sa senzorom

Na zahtjev, Tugra je dostupna s pametnom završnom kapom sa senzorskom tehnologijom, npr. za otkrivanje prisutnosti osoba. Senzor kontrolira jednu svjetiljku ili pojedinačno povezane grupe svjetiljaka, a također je moguće implementirati pametnu primjenu kao pokretna svjetla u parkirnim garažama. Naknadne preinake jednostavne su i brze zbog završnih kapica.

 

Integrirani kanal za kablove

Nema ograničenja fleksibilnosti i složenosti: kabelski kanal u Tugri osigurava potreban razmak za druge kabele, npr. rješenja za prijenos podataka. Također za potrebe ožičenja ili ožičenja rasvjete u nuždi, integrirani kabelski kanal pruža odgovarajući razmak za prelazak s jednog kraja svjetiljke na drugi u rekordnom vremenu.

 

Modul sa kamerom ili Wi-Fi repetitorom

Kamere ili 3D skeneri pružaju visoku razinu sigurnosti u garažama i logističkim zonama. Na zahtjev, moguće je integrirati određene kamere u modul prema željama investitora.

Koristeći modul s Wi-Fi repetitorom, stabilan Wi-Fi signal doseže svaki ugao čak i pod teškim arhitektonskim uvjetima – na primjer u garažama i supermarketima.

 

 

Univerzalna ploča za montažu

Univerzalna montažna ploča omogućuje jednostavnu i fleksibilnu integraciju dodatnih sustava u rasvjetnu mrežu, npr. sigurnosna rasvjeta ili kamere.

 

Raznolikost boja

Standardna verzija Tugra-nih završnih kapica dostupna je u četiri boje: bijela, svijetlo siva, tamno siva i crna. Također su mogući posebni dizajni u bilo kojoj RAL boji, na primjer pojedinačne korporativne boje.

 

 

DIZAJN RASVJETE

FLEKSIBILNI SUSTAV OMOGUĆAVA UČINKOVIT DIZAJN RASVJETE

Zahvaljujući iznimno fleksibilnim konfiguracijskim opcijama – u rasponu od duljina, svjetlosnog toka i karakteristika distribucije do načina montaže i pametnih modula – Tugra se može koristiti za precizno opremanje čak i opsežnih projekata s jednim sustavom.

 

MONTAŽA

MAJSTOR JEDNOSTAVNE INSTALACIJE

Dizajniran za efikasnu instalaciju sa samo jednom osobom: pametne značajke kao što su kanal za montažu i modularni koncept čine instalaciju jednostavnim i sigurnim poslom.

Idealno za renoviranje 1:1 u rekordnom vremenu

 

DJELOVANJE

VELIKI SKOK ZA SVJETILJKE S IP ZAŠTITOM

Osim svoje visoke učinkovitosti (do 189 lm/W) i dugog vijeka trajanja (do 100.000 h), LED se ističe izvrsnim svjetlom izrađenim po mjeri i jedinstvenim bezvremenskim dizajnom. U isto vrijeme, modularni koncept s IoT modulima nudi maksimalnu sigurnost u budućnosti.

 

Karakteristike:

 • Učinkovit i izdržljiv: Ekonomski privlačan, s do 189 lm/W i radnim vijekom do 100.000 h
 • Izvanredna kvaliteta svjetla zahvaljujući TRILUX Varizon optičkom kompletu s pet primarnih optika, prizmatičnim profilom i raznim prizmatičnim folijama
 • UGR19 varijanta bez bliještanja za radne stanice
 • Uvijek savršeno pristaje: dostupno u duljinama od 300 mm do 2100 mm u koracima od 300 mm
 • Širok raspon modula: senzori,Wi-Fi, kamere, becanos, deep mesh
 • Integrirano upravljanje svjetlom: Jednostavno umrežavanje putem modula sa senzorskom tehnologijom i integriranim sustavom upravljanja LiveLink
 • Montažna ploča: Univerzalna montažna ploča za pričvršćivanje vanjskih sustava
 • Kabelski kanal za prolazno ožičenje s prostorom za dodatne kabele, npr. podatkovni kabeli
 • IP66 i IK10 – robustan u cijelosti: s IP66, optimalna zaštita od prašine i jakog prskanja vode, i IK10 otpornost na udarce daje Tugra-i visoku zaštitu od udaraca i vandalizma
 • IP69K – od tvrdih kućišta do HACCP-a: Nepropusno za prašinu, zaštićeno od prodora vode (visoki tlak, mlaz pare) i zaštićeno od visokih temperatura vode – IP69K varijanta Tugra-e zadovoljava visoke industrijske standarde i HACCP zahtjeve za prehrambenu industriju
 • Održivi koncepti pakiranja: Projektno specificirana ambalaža i pakiranja minimaliziraju otpad, a ambalaža bez plastike osigurava zaštitu okoliša
 • Raznolikost boja: četiri standardne boje (bijela, svijetlo siva, tamno siva i crna) i pojedinačni posebni premazi za maksimalnu slobodu odabira boja
 • Raznovrsne mogućnosti montaže: sve je moguće - nadgradna montaža, ovjesno, zidna montaža, uz upotrebu dodataka za kanale na kontinuiranom profilu ili pomoću cijevnih kopča na neobičnijim mjestima
 • Uvijek od pravog materijala: Dostupan u PC, PMMA ili inovativnoj bio plastici

 

 

Više detalja o svjetiljci Tugra dostupno je na Trilux-ovoj web stranici:

https://www.trilux.com/products/en/Indoor-lighting/Surface- mounted-luminaires/Tugra-LED-surface-mounted-luminaire-IP66/