CARIBONI Graphic Lighting

Otkrijte nova rješenja za grafičko i akcentno osvjetljenje fasade, našeg renomiranog partnera Cariboni group. Emi, Grapho, Micro i Omicron mini četiri su nova proizvoda koja će fasadno osvjetljenje objekata i urbanih prostora učiniti vizualno inspirativnim!

 

EMI 

Emi je novo rješenje tvrtke Cariboni za grafičko osvjetljenje graničnih površina i prijelaznih prostora između unutrašnjosti i vanjštine grada: pragova, zidova, niša, portala i prozora.

U gradu su fasade zgrada usporedive s tankim opnama koje dijele unutrašnjost od vanjštine. Kad se te membrane otvore, u obliku vrata ili prozora, ono što je iznutra i izvana stapa se u nematerijalnu, prijelaznu granicu.

Nenametljiv dizajn

Proizvodi iz linije Emi dizajnirani su da poštuju estetiku osvijetljene arhitekture. Zbog toga su oblici linearni, jednostavni i esencijalni, dimenzije su izuzetno male s dubinom od samo 53 mm.

Sustav visoke zaštite

Emi je dizajnirana za vanjsku ugradnju zahvaljujući visokom stupnju zaštite.

Elegancija oblika i kompaktnost dimenzija čine proizvode prikladnima i za unutarnju primjenu.

Emi je opremljena učinkovitim sustavom visoke IP zaštite na način da je vanjski poklopac svjetiljke neovisan o sustavu brtvljenja koji je učvršćen izravno na tijelu, kako bi se izbjegla opasnost od infiltracija zbog instalacije na neravnim površinama.

Pričvršćivanje

Sustav pričvrščenja dizajniran za Emi liniju omogućuje kompenzaciju kontinuirano podesivog nagiba do 5 ° za sve nagnute površine za ugradnju.

Ožičenje

Linija Emi napravljena je s dvostrukom pristupnom točkom za ulaz napajačkog kabela, sa donje ili bočne strane. Bočni ulaz je dizajniran da omogući priključak na vidljive električne instalacije, tipične za povijesne fasade.

 

GRAPHO

Grapho je, zajedno s Mikrom, novo rješenje za fasadno naglašeno osvjetljenja, dizajnirano da poboljša svjetlost i opiše urbane noćne prizore.

Grapho može dizajnirati urbani krajolik dodavanjem svjetlećih linija ili uzoraka koji se međusobno kombiniraju na vertikalnim površinama gradova.

Nenametljiv dizajn

Jednostavni, linearni i esencijalni oblici poštuju estetsku vrijednost osvijetljene arhitekture. Dubina proizvoda je izuzetno mala, samo 53 mm.

Uklopljeni dizajn

Grapho se zahvaljujući poklopcu može uklopiti u pozadinu predstavljajući istu obradu i boju kao i instalacijska površina. Na zahtjev se poklopac može prethodno obraditi posebnim temeljnim premazom koji ga čini pogodnim za bojanje bez promjene stupnja otpornosti na koroziju.

Optičke konfiguracije

Osvijetljeni zid ili fasada su vizualno platno na kojem se uz pomoć instaliranog proizvoda naglašava struktura i trodimenzionalnost površine. Dostupna su tri različita kuta snopa: oštrica, točka i široka distribucija svjetla.

Sustav visoke zaštite

Grapho je dizajniran za vanjsku ugradnju zahvaljujući visokom stupnju zaštite.

Elegancija oblika i kompaktnost dimenzija čine proizvode prikladnima i za unutarnju primjenu.

Grapho je opremljen učinkovitim sustavom visoke IP zaštite na način da je vanjski poklopac svjetiljke neovisan o sustavu brtvljenja koji je učvršćen izravno na tijelu, kako bi se izbjegla opasnost od infiltracija zbog instalacije na neravnim površinama.

 

MIKRO

Mikro, zajedno s Graphom, novo je rješenje za fasadno naglašeno osvjetljenje, dizajnirano da poboljša svjetlost i opiše urbane noćne prizore. Mikro može opisati mjesto ističući prepoznatljive arhitektonske elemente zgrade.

Nenametljiv dizajn

Jednostavni, linearni i esencijalni oblici poštuju estetiku osvijetljene arhitekture. Dubina proizvoda je izuzetno mala, samo 54 mm.

 

Optičke konfiguracije

Emisija osvjetljava zid ili fasadu na koju je proizvod instaliran. Dostupna su tri različita kuta snopa: oštrica, točka i široki snop.

Pričvršćivanje

Mikro je opremljen integriranim nosačem za pričvršćivanje koji se, ako je potrebno, može prilagoditi na dozvoljenu poziciju proizvoda i biti pričvršćen čak i u iznimno zahtjevnim uvjetima ugradnje.

Montaža

Mikro je dizajniran za vanjsku ugradnju zahvaljujući visokom stupnju IP zaštite. Njegov elegantan oblik i kompaktne dimenzije ga također čine prikladnim za unutarnju primjenu.

 

OMICRON MINI

Omikron mini je novi reflektor u liniji Omikron, dizajniran za arhitektoralnu grafičku i naglašenu rasvjetu.

 

Dizajn

Formalni odabiri vođeni su osnovnim geometrijama i naglašavanjem detalja.

Optičke konfiguracije

Visoka kvaliteta boje izvora svjetlosti i preciznost različitih emisija svjetlosti čine Omikron mini idealnim rješenjem za poboljšanje arhitektonskih i prirodnih elemenata te naglašavanje fasada i šetnica svijetlim linijama. Omikron mini dostupan je u različitim optikama: uski snop (10 °), srednji spot (25 °) ioštrica (6 °).

Orijentacija

Omikron mini omogućuje tri različita podešavanja: okretanje baze za pričvršćivanje (360 °), naginjanje tijela (+ 90 ° -45 °) i okretanje optičke jedinice za 355 ° za orijentaciju svjetlosne oštrice.

Verzije

Omikron mini dostupan je u različitim izvedbama: kao projektor, montiran na stup maksimlno za stupove do Ø 60 mm, te za zidnu ili podnu montažu.

Uklopljenost staklene strukture

Staklo je u ravnini sa strukturom tijela kako bi se spriječilo nakupljanje vode ili prljavštine na optičkom zaslonu, bez obzira na nagib odabran tijekom instalacije.

 

Cariboni - brošura