IBF Novosti

TUGRA LED vodotijesna svjetiljka IP66

S maksimalno prilagodljivom snagom, optikom i duljinama u kombinaciji s inovativnom mogućnosti povezivanja i jednostavnom montažom, Tugra je savršeno rješenje za razne projekte.

Radi li se o jednom rasvjetnom tijelu ili liniji: Tugra se može fleksibilno konfigurirati i postiže visoku učinkovitost (do 189 lm/W), životni vijek (do 100 000 h), visoki stupanj zaštite (IP66) te zaštite od udarca (IK10), kao i visokokvalitetno svjetlo izrađeno po potrebama. Bezvremenski dizajn donosi novu estetiku zahtjevnim područjima. Posebno praktično: zahvaljujući modularnom konceptu, pametni moduli mogu se fleksibilno integrirati u sustav.

 

Fleksibilnije dužine

Bez obzira na to koliko je prostorija velika ili mala – zahvaljujući iznimno fleksibilnom konceptu, Tugra se savršeno prilagođava svakoj veličini prostorije, bilo kao jedno rasvjetno tijelo ili kao linija.

Sedam različitih veličina modula može se odabrati sa uvećanjima od 300 mm i mogu se slobodno kombinirati – počevši od kompaktne varijante od 300 mm do najvećeg modula od 2100 mm. Svi moduli dostupne su po izboru kao svjetiljka ili prazni dio, idealno za precizno konfigurirane svjetlosnih linija.

 

Pametno rješenje kod obnova

Zahvaljujući konceptu pametnih dimenzija, preinake 1:1 mogu se posebno lako provesti s Tugrom. Svjetiljka također ima kanal za pričvrsne kopče tako da se mogu koristiti predodređene točke za montažu. Ovo je idealno za 'veliko planiranje': s varijantom od 2.100 mm, čak i opsežni projekti mogu se brzo implementirati

 

Redizajnirana IP66 završna kapa

Bilo što bilo – Tugra ostaje čvrsta. Zahvaljujući kombinaciji konvencionalne plastike i termoplastičnog materijala za završne kape, Tugra već u standardnoj verziji postiže IP66 zaštitu. Iznimno je praktično što završni poklopac ima pet različitih opcija uvlačenja – npr. na prednjoj strani i bočno – i postiže potrebnu brtvu čak i bez tradicionalnog uvodnog prstena. Ovo pojednostavljuje i ubrzava instalaciju.

 

Pametni modul sa senzorom

Na zahtjev, Tugra je dostupna s pametnom završnom kapom sa senzorskom tehnologijom, npr. za otkrivanje prisutnosti osoba. Senzor kontrolira jednu svjetiljku ili pojedinačno povezane grupe svjetiljaka, a također je moguće implementirati pametnu primjenu kao pokretna svjetla u parkirnim garažama. Naknadne preinake jednostavne su i brze zbog završnih kapica.

 

Integrirani kanal za kablove

Nema ograničenja fleksibilnosti i složenosti: kabelski kanal u Tugri osigurava potreban razmak za druge kabele, npr. rješenja za prijenos podataka. Također za potrebe ožičenja ili ožičenja rasvjete u nuždi, integrirani kabelski kanal pruža odgovarajući razmak za prelazak s jednog kraja svjetiljke na drugi u rekordnom vremenu.

 

Modul sa kamerom ili Wi-Fi repetitorom

Kamere ili 3D skeneri pružaju visoku razinu sigurnosti u garažama i logističkim zonama. Na zahtjev, moguće je integrirati određene kamere u modul prema željama investitora.

Koristeći modul s Wi-Fi repetitorom, stabilan Wi-Fi signal doseže svaki ugao čak i pod teškim arhitektonskim uvjetima – na primjer u garažama i supermarketima.

 

 

Univerzalna ploča za montažu

Univerzalna montažna ploča omogućuje jednostavnu i fleksibilnu integraciju dodatnih sustava u rasvjetnu mrežu, npr. sigurnosna rasvjeta ili kamere.

 

Raznolikost boja

Standardna verzija Tugra-nih završnih kapica dostupna je u četiri boje: bijela, svijetlo siva, tamno siva i crna. Također su mogući posebni dizajni u bilo kojoj RAL boji, na primjer pojedinačne korporativne boje.

 

 

DIZAJN RASVJETE

FLEKSIBILNI SUSTAV OMOGUĆAVA UČINKOVIT DIZAJN RASVJETE

Zahvaljujući iznimno fleksibilnim konfiguracijskim opcijama – u rasponu od duljina, svjetlosnog toka i karakteristika distribucije do načina montaže i pametnih modula – Tugra se može koristiti za precizno opremanje čak i opsežnih projekata s jednim sustavom.

 

MONTAŽA

MAJSTOR JEDNOSTAVNE INSTALACIJE

Dizajniran za efikasnu instalaciju sa samo jednom osobom: pametne značajke kao što su kanal za montažu i modularni koncept čine instalaciju jednostavnim i sigurnim poslom.

Idealno za renoviranje 1:1 u rekordnom vremenu

 

DJELOVANJE

VELIKI SKOK ZA SVJETILJKE S IP ZAŠTITOM

Osim svoje visoke učinkovitosti (do 189 lm/W) i dugog vijeka trajanja (do 100.000 h), LED se ističe izvrsnim svjetlom izrađenim po mjeri i jedinstvenim bezvremenskim dizajnom. U isto vrijeme, modularni koncept s IoT modulima nudi maksimalnu sigurnost u budućnosti.

 

Karakteristike:

 • Učinkovit i izdržljiv: Ekonomski privlačan, s do 189 lm/W i radnim vijekom do 100.000 h
 • Izvanredna kvaliteta svjetla zahvaljujući TRILUX Varizon optičkom kompletu s pet primarnih optika, prizmatičnim profilom i raznim prizmatičnim folijama
 • UGR19 varijanta bez bliještanja za radne stanice
 • Uvijek savršeno pristaje: dostupno u duljinama od 300 mm do 2100 mm u koracima od 300 mm
 • Širok raspon modula: senzori,Wi-Fi, kamere, becanos, deep mesh
 • Integrirano upravljanje svjetlom: Jednostavno umrežavanje putem modula sa senzorskom tehnologijom i integriranim sustavom upravljanja LiveLink
 • Montažna ploča: Univerzalna montažna ploča za pričvršćivanje vanjskih sustava
 • Kabelski kanal za prolazno ožičenje s prostorom za dodatne kabele, npr. podatkovni kabeli
 • IP66 i IK10 – robustan u cijelosti: s IP66, optimalna zaštita od prašine i jakog prskanja vode, i IK10 otpornost na udarce daje Tugra-i visoku zaštitu od udaraca i vandalizma
 • IP69K – od tvrdih kućišta do HACCP-a: Nepropusno za prašinu, zaštićeno od prodora vode (visoki tlak, mlaz pare) i zaštićeno od visokih temperatura vode – IP69K varijanta Tugra-e zadovoljava visoke industrijske standarde i HACCP zahtjeve za prehrambenu industriju
 • Održivi koncepti pakiranja: Projektno specificirana ambalaža i pakiranja minimaliziraju otpad, a ambalaža bez plastike osigurava zaštitu okoliša
 • Raznolikost boja: četiri standardne boje (bijela, svijetlo siva, tamno siva i crna) i pojedinačni posebni premazi za maksimalnu slobodu odabira boja
 • Raznovrsne mogućnosti montaže: sve je moguće - nadgradna montaža, ovjesno, zidna montaža, uz upotrebu dodataka za kanale na kontinuiranom profilu ili pomoću cijevnih kopča na neobičnijim mjestima
 • Uvijek od pravog materijala: Dostupan u PC, PMMA ili inovativnoj bio plastici

 

 

Više detalja o svjetiljci Tugra dostupno je na Trilux-ovoj web stranici:

https://www.trilux.com/products/en/Indoor-lighting/Surface- mounted-luminaires/Tugra-LED-surface-mounted-luminaire-IP66/

Vidi više...

Nova dimenzija u dekorativnoj fasadnoj rasvjeti - DMX-controlled LED solutions

Naš partner TRILUX predstavio je novitet u osvjetljenju i prezentaciji fasada. TRILUX sada ide korak dalje i može ponuditi kupcima prilagođena LED rješenja s DMX-om. Oni pretvaraju fasadu zgrade u ogroman, fleksibilan medijski zaslon.

Ove dekorativne vanjske LED svjetlosne točke i linije koje se koriste kao mreže ili rešetke za osvjetljavanje fasada mogu se koristiti na gotovo svim mogućim oblicima i figurama te predstavljaju jedinstvena rješenja na specifičnim projektima. Pomoću DMX -a može se kontrolirati do 100.000 svjetlosnih točaka za preciznu regulaciju ili koordinaciju boje i svjetline LED dioda. To omogućuje veliku mogućnost aplikacija za dizajn fasada koje privlače pozornost, od dinamičnih promjena boja do animiranih slova i slika te složenih filmskih scena.

 

DMX CONTROLLED LED FACADES

 

Referentni projekt je projekt "Luka Kiel", u kojem je elektrana u luci Kiel pretvorena u golemi medijski ekran sa zavjesom od preko 12.000 LED dioda. Ekran bi trebao imati informativni karakter i predstavljati ekološke ciljeve luke. Realizacijom ovog projekta TRILUX dodaje drugačiju dekorativnu dimenziju svojem portfelju fasadnih rješenja i stropova dinamičkih boja pružajući svestraniji i holistički asortiman proizvoda.

Vidi više...

„Povećanje konkurentnosti poduzeća ulaganjem u nova softverska rješenja“ šifra projekta KK.03.2.1.19.1180

Poduzeće IBF PROJEKT d.o.o. od osnutka uspješno posluje kao tvrtka specijalizirana za projektiranje i savjetovanje u području rasvjete, projektiranja profesionalne projektne rasvjete, sustava upravljanja rasvjetom i sustava sigurnosne rasvjete. Ovim projektom nabavljaju se neophodni IKT alati koji će tvrtki služiti za pripremu tehničkih nacrta, 3D vizualizaciju i projektiranje rasvjetnih tijela. Osim DDS-CAD i project management softvera, tvrtka će nabaviti i hardver u vidu radnih stanica, a sve s ciljem unapređenja internih procesa tvrtke. Realizacijom ovog projekta IBF PROJEKT d.o.o. će nastaviti s razvojem poslovanja te učinkovitije organizirati i optimizirati pripreme procesa projektiranja rasvjetnih tijela.

 

Projekt obuhvaća sljedeće aktivnosti:

 1. Nabava specijaliziranih softverskih rješenja za projektiranje
 2. Upravljanje projektom
 3. Promidžba i vidljivost.

 

Ciljevi i očekivani rezultati projekta

Glavni cilj provedbe projektnog prijedloga je automatiziranje procesa pripreme projektiranja, jačanje interne organizacije i unapređenje ostalih poslovnih funkcija u poduzeću te ubrzanje procesa modeliranja i vizualizacije rasvjete u prostoru.

 

Specifični ciljevi projekta jesu:

 1. Nabava opreme i instaliranje softvera
 2. Unapređenje 10 poslovnih procesa
 3. Povećanje prihoda tvrtke
 4. Zadržavanje postojećih i zapošljavanje novih djelatnika

 

Ukupna vrijednost projekta i iznos koji sufinancira EU (u HRK)

 • Ukupna vrijednost projekta iznosi 569.950,00 HRK
 • Ukupna vrijednost projekta (prihvatljivi troškovi) iznosi 455.960,00 HRK
 • Udio EU u financiranju projekta iznosi 250.700,00 HRK

 

Razdoblje provedbe projekta

25.10.2019. – 25.10.2021.

 

Kontakt za više informacija

e-mail: ibf@ibf.hr

 

Linkovi

 

Projekt je sufinancirala Eurospka unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

 

Vidi više...

DELTALIGHT The Lighting Bible 14 - Nova kolekcija i katalog

2021. godinu obilježio je i izlazak The Lighting Bible 14, novo izdanje kultne publikacije proizvođača rasvjete, Delta Light.

The Lighting Bible 14 nudi nadahnuto istraživanje kolekcije arhitekuralne rasvjete brenda koji sadrži širok spektar in-house dizajna i onog u suradnji s eksternim dizajnerima. Svi proizvodi su razvijeni, testirani i proizvedeni lokalno u belgijskom sjedištu branda.

The Lighting Bible 14 predstavlja kolekciju ambicioznih novih rješenja za osvjetljenje koja istražuju granice dizajna, performansi, arhitekture i tehnologije. Vrhunska optika, privlačan dizajn, napredna fleksibilnost i opipljive teksture u središtu su nove kolekcije tvrtke Delta Light za 2021. godinu.

The Lighting Bible 14 prvo je izdanje takve vrste koja dolazi kao duo. The Lighting Bible 14 - Imagine, usredotočuje se na inspiraciju i arhitektonske projekte realizirane s Delta Light rasvjetom. The Lighting Bible 14 - Create, usredotočuje se na paletu proizvoda Delta Light, zajedno s proširenim informacijama o proizvodu i fotografijom proizvoda. Priča o The Lighting Bible 14 nastavlja se na deltalight.com/new, nudeći hibridno iskustvo nove kolekcije Delta Light.

IBF - DELTALIGHT LIGHTING BIBLE

 

____________________________________________________________________________________________________

Nova kolekcija

 

Haloscan - Dizajn prati optiku

Haloscan utjelovljuje duh inovacije u The Lighting Bible 14. Dizajniran oko svoje ravne optike, Haloscan kombinira ultra-minimalistički izgled i ugodan svjetlosni efekt. Svjetlost se blago širi ravnom sofisticiranom lećom, stvarajući do 4 različita kuta snopa, od mjesta do reflektora, pa čak i linearno svjetlo.

Kako bi se glatko okretao i naginjao, Haloscan koristi patentirani Ex-Centric sustav rotacije tvrtke Delta Light, asimetrični zglob koji kombinira rotacijske i nagibne sposobnosti u jednom brzom pokretu. Haloscan je obitelj naglašenih svjetala koja dolaze poluudubljena, površinski montirana ili kao moduli na magnetskim profilima.

 

DELTALIGHT Haloscan white and black

DELTALIGHT Haloscan room ceiling lighitng

____________________________________________________________________________________________________

Zoover - Nježna tekstura

Visilica Zoover dodaje teksturu, volumen i dubinu sobi. Dizajnirana kao plitka kupola, Zoover skriva krug svjetlosti, dajući mu različit izgled, ovisno o gledištu. Gledajući je sa strane, termoformirana ljuska ima vrlo neutralan izgled.

Pri spuštanju točke gledanja u oči upada sve više detalja, poput difuznog svjetla koje osvjetljava unutarnje teksture sjenila. Veliko sjenilo od filca obuhvaća svjetlosni disk koji nudi difuzno svjetlo za opće osvjetljenje, kombinirajući oblik i funkciju.

DELTALIGHT Zoover Ceiling Suspended Lamp

DELTALIGHT Zoover room lighting

____________________________________________________________________________________________________

Artuur - Dizajn i svestranost

Sve u vezi s Artuurom izgleda atraktivno, bilo da je riječ o njegovom dizajnu, optičkom odjeljku ili malom izbočenju kada se ugradi u strop. Artuur dolazi kao svjetiljka s kosim rubovima prema središtu, okruglim i četvrtastim.

Drugi element dizajna je konveksna leća na vrhu duboko postavljene LED diode. Konveksna leća nudi Artuuru svoj sofisticirani svjetlosni efekt i izgled. Iako nudi izvanrednu kvalitetu svjetlosti i čisto ocrtani svjetlosni efekt, Artuurova zanimljiva estetika oduševljava čak i kad je isključen.

Uz to, Artuur može kombinirati simetrično i asimetrično wall wash osvjetljenje, sve unutar jedne svjetiljke. Iako njegova ugradbena LED dioda pruža ugodno opće osvjetljenje, dodani LED modul lagano baca svoje svjetlo na okomite površine.

Kada se ugradi u strop, Artuur dodaje dubinu sobi zahvaljujući nježnom izbočenom prstenu. Dovoljno mali da se primijeti, dovoljno velik da napravi razliku. Stavite kompletnu svjetiljku u ugradbeni set i Artuur od širenja u prostor postaje svjetiljka bez ukrasa s profinjenošću u svom srcu.

DELTALIGHT Artuur whtie and black

DELTALIGHT Artuur Recessed Circle

DELTALIGHT Artuur Recessed Square

____________________________________________________________________________________________________

Multinova - Zakrenite me, stvorena sam za to!

Uz 2 različita promjera, verziju prema dolje i dolje-gore te visinu svjetiljke od samo 69 mm, Multinovu možete primijeniti na mnoštvo načina. Sa svojim malim dimenzijama Multinova se uklapa u bilo koji stambeni ili ugostiteljski objekat. Svjetiljka montirana na tračnim šinama, lako se primjenjuje u svim maloprodajnim prostorima. Koristeći prizmatični difuzor za smanjeno blještanje pogodan je i za uredske prostore. Štoviše, Multinova se može koristiti na magnetskim profilima za opće osvjetljenje.

Multinova dolazi u crnoj, bijeloj i u zlatnoj boji te je dostupna i kao ovjsena svjetiljka sa 1,2 ili 3 diska. Ovjesne svjetiljke dobro je kombinirati u višim i većim prostorima poput predvorja, iznad recepcija i otvorenim uredima.

Ovješena kabelima, Multinova je okrenuta ravno prema dolje, ali se može nagnuti do 90° kako bi se okrenula i prema vertikalnim površinama.

DELTALIGHT Multinova Luminaire

DELTALIGHT Multinova Suspended Luminaire

____________________________________________________________________________________________________

Spy - Klasični izum

Minimalizam, funkcionalnost i svestranost ključni su pojmovi za opisivanje opsežne kolekcije Spy-a. Spy je dizajniran da zadovolji višestruke zahtjeve za osvjetljenjem, idealno je akcentno rješenje u stambenim, ugostiteljskim ili komercijalnim prostorima. Linija Spy predstavlja cjelovitu paletu proizvoda koja uključuje ugradbene, nadgradne i šinske svjetiljke sa različitim snagama, snopovima i temepraturama boje izvora svjetlosti. Spy dolazi u mnoštvo boja i kombinacijama boja.

Redizajnirana linija Spy reflektora dolazi u rasponu promjera koji odgovaraju bilo kojoj namjeni: 27, 39, 52, 66 i 90 milimetara. Iako manje verzije dolaze u živahnim bojama Flemish Bronze, Flemish Gold i Gold Colored, veći promjeri nude tunable white i soft dim rješenja i više različitih snopova svjetla.

Novi Spy 39 W prenosi eleganciju i finoću te sada dolazi kao vanjska zidna svjetiljka. Sastavljen u obliku cilindra, Spy 39 W je dostupan kao minimalistička svjetiljka sa snopom prema dolje ili dolje-gore. Svojim profinjenim dizajnom, produljenim cijevima i prepoznatljivim svjetlosnim efektom, Spy 39 W dodaje eleganciju vašem eksterijeru.

DELTALIGHT Spy Line Luminaire

DELTALIGHT Spy Trimless Design

DELTALIGHT Spy Track Lighting

DELTALIGHT Spy Wall Luminaire

____________________________________________________________________________________________________

Uho - Kompaktna veličina

Već na prvi pogled svjetiljka Uho je vrlo decentna, a skladan omjer tijela, promjer baze i mali zglobovi stvaraju sofisticiran izgled same svjetiljke. Uz Uho, elegancija je zagarantirana. Uho je dostupan i kao akcentno svjetlo za male profile Splitline 14 i Shiftline 19 te kao reflektor gdje dolazi u verziji s jednostrukom ili dvostrukom Clip opcijom i kao trostruka verzija za nadgradnu montažu.

DELTALIGHT Uho Lighting

____________________________________________________________________________________________________

Nime - Naglasna rasvjeta

Svjetiljka za precizno osvjetljenje Nime rezultat je putovanja do krajnjeg minimalizma i usredotočenosti na svjetlost, a ne na svjetiljku. Kao potpuno integrirano arhitekturalno svjetlosno rješenje, tijelo Nime svjetiljke potpuno je skriveno u stropu, ne ostavljajući ništa osim otvora od samo 10 mm. Nime je vjerojatno i najsitnija svjetiljka ikad napravljena.

Ovaj mali otvor blende skriva vrhunski optički inženjering i patentiranu tehnologiju s mnoštvom mogućnosti upravljanja snopom svijetla. Nime sustav i prilagođena optika omogućuju fokusiranje snopa i podešavanje njegovog kuta, rotacije i nagiba. Sve navedeno je moguće bez ugrožavanja njegove definirajuće male veličine i bez blještanja. 

DELTALIGHT Nime - Smallest ceiling recessed lamp ever madeDELTALIGHT Nime Small Ceiling Recessed lighting

Vidi više...

CARIBONI Graphic Lighting

Otkrijte nova rješenja za grafičko i akcentno osvjetljenje fasade, našeg renomiranog partnera Cariboni group. Emi, Grapho, Micro i Omicron mini četiri su nova proizvoda koja će fasadno osvjetljenje objekata i urbanih prostora učiniti vizualno inspirativnim!

 

EMI 

Emi je novo rješenje tvrtke Cariboni za grafičko osvjetljenje graničnih površina i prijelaznih prostora između unutrašnjosti i vanjštine grada: pragova, zidova, niša, portala i prozora.

U gradu su fasade zgrada usporedive s tankim opnama koje dijele unutrašnjost od vanjštine. Kad se te membrane otvore, u obliku vrata ili prozora, ono što je iznutra i izvana stapa se u nematerijalnu, prijelaznu granicu.

Nenametljiv dizajn

Proizvodi iz linije Emi dizajnirani su da poštuju estetiku osvijetljene arhitekture. Zbog toga su oblici linearni, jednostavni i esencijalni, dimenzije su izuzetno male s dubinom od samo 53 mm.

Sustav visoke zaštite

Emi je dizajnirana za vanjsku ugradnju zahvaljujući visokom stupnju zaštite.

Elegancija oblika i kompaktnost dimenzija čine proizvode prikladnima i za unutarnju primjenu.

Emi je opremljena učinkovitim sustavom visoke IP zaštite na način da je vanjski poklopac svjetiljke neovisan o sustavu brtvljenja koji je učvršćen izravno na tijelu, kako bi se izbjegla opasnost od infiltracija zbog instalacije na neravnim površinama.

Pričvršćivanje

Sustav pričvrščenja dizajniran za Emi liniju omogućuje kompenzaciju kontinuirano podesivog nagiba do 5 ° za sve nagnute površine za ugradnju.

Ožičenje

Linija Emi napravljena je s dvostrukom pristupnom točkom za ulaz napajačkog kabela, sa donje ili bočne strane. Bočni ulaz je dizajniran da omogući priključak na vidljive električne instalacije, tipične za povijesne fasade.

 

GRAPHO

Grapho je, zajedno s Mikrom, novo rješenje za fasadno naglašeno osvjetljenja, dizajnirano da poboljša svjetlost i opiše urbane noćne prizore.

Grapho može dizajnirati urbani krajolik dodavanjem svjetlećih linija ili uzoraka koji se međusobno kombiniraju na vertikalnim površinama gradova.

Nenametljiv dizajn

Jednostavni, linearni i esencijalni oblici poštuju estetsku vrijednost osvijetljene arhitekture. Dubina proizvoda je izuzetno mala, samo 53 mm.

Uklopljeni dizajn

Grapho se zahvaljujući poklopcu može uklopiti u pozadinu predstavljajući istu obradu i boju kao i instalacijska površina. Na zahtjev se poklopac može prethodno obraditi posebnim temeljnim premazom koji ga čini pogodnim za bojanje bez promjene stupnja otpornosti na koroziju.

Optičke konfiguracije

Osvijetljeni zid ili fasada su vizualno platno na kojem se uz pomoć instaliranog proizvoda naglašava struktura i trodimenzionalnost površine. Dostupna su tri različita kuta snopa: oštrica, točka i široka distribucija svjetla.

Sustav visoke zaštite

Grapho je dizajniran za vanjsku ugradnju zahvaljujući visokom stupnju zaštite.

Elegancija oblika i kompaktnost dimenzija čine proizvode prikladnima i za unutarnju primjenu.

Grapho je opremljen učinkovitim sustavom visoke IP zaštite na način da je vanjski poklopac svjetiljke neovisan o sustavu brtvljenja koji je učvršćen izravno na tijelu, kako bi se izbjegla opasnost od infiltracija zbog instalacije na neravnim površinama.

 

MIKRO

Mikro, zajedno s Graphom, novo je rješenje za fasadno naglašeno osvjetljenje, dizajnirano da poboljša svjetlost i opiše urbane noćne prizore. Mikro može opisati mjesto ističući prepoznatljive arhitektonske elemente zgrade.

Nenametljiv dizajn

Jednostavni, linearni i esencijalni oblici poštuju estetiku osvijetljene arhitekture. Dubina proizvoda je izuzetno mala, samo 54 mm.

 

Optičke konfiguracije

Emisija osvjetljava zid ili fasadu na koju je proizvod instaliran. Dostupna su tri različita kuta snopa: oštrica, točka i široki snop.

Pričvršćivanje

Mikro je opremljen integriranim nosačem za pričvršćivanje koji se, ako je potrebno, može prilagoditi na dozvoljenu poziciju proizvoda i biti pričvršćen čak i u iznimno zahtjevnim uvjetima ugradnje.

Montaža

Mikro je dizajniran za vanjsku ugradnju zahvaljujući visokom stupnju IP zaštite. Njegov elegantan oblik i kompaktne dimenzije ga također čine prikladnim za unutarnju primjenu.

 

OMICRON MINI

Omikron mini je novi reflektor u liniji Omikron, dizajniran za arhitektoralnu grafičku i naglašenu rasvjetu.

 

Dizajn

Formalni odabiri vođeni su osnovnim geometrijama i naglašavanjem detalja.

Optičke konfiguracije

Visoka kvaliteta boje izvora svjetlosti i preciznost različitih emisija svjetlosti čine Omikron mini idealnim rješenjem za poboljšanje arhitektonskih i prirodnih elemenata te naglašavanje fasada i šetnica svijetlim linijama. Omikron mini dostupan je u različitim optikama: uski snop (10 °), srednji spot (25 °) ioštrica (6 °).

Orijentacija

Omikron mini omogućuje tri različita podešavanja: okretanje baze za pričvršćivanje (360 °), naginjanje tijela (+ 90 ° -45 °) i okretanje optičke jedinice za 355 ° za orijentaciju svjetlosne oštrice.

Verzije

Omikron mini dostupan je u različitim izvedbama: kao projektor, montiran na stup maksimlno za stupove do Ø 60 mm, te za zidnu ili podnu montažu.

Uklopljenost staklene strukture

Staklo je u ravnini sa strukturom tijela kako bi se spriječilo nakupljanje vode ili prljavštine na optičkom zaslonu, bez obzira na nagib odabran tijekom instalacije.

 

Cariboni - brošura

Vidi više...

PALAČA BENČIĆ - MUZEJ RIJEKA

IBF je isporučio rasvjetni sistem za palaču Šećerane, spomenik industrijske baštine Rijeke koji je obnovljen i prenamijenjen za novi dom Muzeja grada Rijeke.

Isporuka rasvjetnog sustava sastoji se od specijalnih reflektora za osvjetljenje muzejskih prostora renomiranih proizvođača Erco i Flos. Za ostale prostore van muzejskog postava korišteni su također renomirani EU proizvođači Arkos, Illuxtron i RZB.

Rasvjetnim sustavom upravlja s uz pomoć, isporučenog sustava Helvar, koji smo prema zahtjevima dizajnera postava isprogramirali i pustili u rad.

Vidi više...

ARKOS STEP S & XS

ARKOS Step S & Step XS su ugradbene podne svjetiljke koje imaju funkciju označavanja. Obje nove veličine su diskretne, elegantne i funkcionalne. Step S & XS se mogu instalirati vodoravno ili okomito, idealne su za stepenice ili donje dijelove zida, kao i za označavanje rute, označavanje opsega itd.

Step S i XS dolazi u tri boje: crnoj, bijeloj i kao nehrđajući čelik. Step se ističe po svojoj minijaturnoj veličini, maloj potrošnji te svojoj iznimnoj izdržljivosti. Step je diskretan, elegantan i funkcionalan; sa tehničkim značajkama vodo-otporne LED svjetiljke koja je u stanju izdržati teretna opterećenja pješačkih i automobilskih prijelaza, za vanjsku i unutarnju primjenu.

Vidi više...

ARKOS - minimalistički Fit u novoj boji

Novo u portfelju proizvoda IBF-a je ARKOS minimalistički Fit u novoj zlatnoj boji. Fit može biti samo detalj ili  i dio dizajna interijera. Bezvremenska estetika i visoka kvaliteta proizvoda daju dodatnu vrijednost prostoru.

Vidi više...

Trilux novosti 2020

TRILUX, kao vodećih proizvođača rasvjete u Njemačkoj, ponovo je dokazao da je predvodnik tehnologije kad je u pitanju tehnička i industrijska rasvjeta, predstavivši svoje novitete za 2020.

Iz nove kolekcije 2020 izdvajamo neke najinteresantnije novitete i familije proizvoda poput...

OFFICE

CREAVO LED - the future-oriented light

trilux

trilux

Con vision – conforno svjetlo / visoka učinkovitost / smart senzori / varijacije boja i dizajna

 

SO-TUBE LED - industrial design meets modern led technology

trilux

trilux

Industrijski dizajn / visoka učinkovitost / kreativnost kroz razne opcije montaže

trilux

 

INDUSTRY

E-LINE NEXT – From experience. From the market. For the future

trilux

trilux

mnoge varijacije upotrebe / visoka učinkovitost / fleksibilnost / efikasnost / brza montaža

award

Kompletnu kolekciju E-LINE NEXT, sa svim mogućnostima i primjenama, možete pogledati klikom na slijedeći link.

You tube video montaže E-LINE sustava možete pogledati u slijedećem videu.

 

DUROXO G2 LED – The gas-proof led solution for special areas

trilux

trilux

potpuna plinootpornost / visoka praho i vodootpornost / izuzetna robusnost

Kompletnu kolekciju TRILUX X, sa svim mogućnostima i primjenama, možete pogledati klikom na slijedeći link.

 

SHOP & RETAIL

JUNO + JUNO-TWIN – fascination of the free-form lens

trilux

trilux

specijalna fasetirana leća / vrhunsko usmjeravanje svjetla / nema blještanja / visoka učinkovitost

 

OUTDOOR

FACIELLA SLIM – powerful performance in a compact design

trilux

trilux

3 veličine / varijacije kuteva i jačina / ergonomićnost dizajna (tanak i lagan) / inteligentno upravljanje

 

CONTROL

LiveLink Light Management – when intelligence comes to light

trilux

trilux

 

Više o LIVELINK pametnom upravljanju možete vidjeti na slijedećem Youtube videu.

 

Novu kolekciju najbolje možete doživjeti klikom na TRILUX INSPIRATION BOOK 2020.

Generalni katalog TRILUX 2020/21 možete preuzeti na slijedećem TRILUX CATALOGUE 2020 / 21.

Vidi više...

DELTALIGHT nova kolekcija 30

Renomirani brand arhitekturalne rasvjete DELTALIGHT, predstavio ne svoju novu kolekciju 2020, pod sloganom 'NEXT LEVEL', pri čemu žele naglasiti da prelaze na sljedeću razinu dizajna svjetlom, prelaze granice, posežu za novim materijalima, oblicima i još mnogo toga...

Iz nove kolekcije 2020 izdvajamo neke najinteresantnije novitete i familije proizvoda poput...

 

INFORM

deltalight

minimalistički dizajn / slobodni oblici / fleksibilnost / visoke performanse (3045 lm) / vizualna udobnost

 

MANTELLO

deltalight

bezvremenski dizajn / više boja i materijala / 2 veličine 2 promjera / profesionalna namjena

 

FRAX

deltalight

višestruka mogućnost ugradnje / 7 svjetlosnih efekata / vizualna udobnost svjetla / različiti kutevi svjetlosti i efekti

Novu kolekciju najbolje možete doživjeti klikom na novi LOOK BOOK 30...

Vidi više...

ARKOS collection update 2020

Inovativni brand arhitekturalne rasvjete ARKOS, predstavio ne svoju novu kolekciju 2020, u kojoj naglašavaju svoj minimalistički dizajn upotpunjen inovativnim rješenjima i kvalitetnim rasvjetnim tehnologijama.

Važno je naglasiti da je ARKOS dobitnik brojnih nagrada za dizajn, koje možete vidjeti u broshuri nove kolekcije (link dolje).

Iz nove kolekcije 2020 izdvajamo neke najinteresantnije novitete i familije proizvoda poput...

 

MINIMAL TRACK

arkos

minimalistički dizajn / minimalne dimenzije šine 15mm / napretne led tehnologije i mogućnosti / 2 RED DOT design awords

 

BLACK FOSTER

arkos

efekt nevidljivog izvora / homogenost svjetlosne linije / simetric & asimetric / dimenzije po mjeri

Kliklnite na broshuru BLACK FOSTER da biste vidjeli sve njegove mogućnosti... 

 

Virtualni obilazak ARKOS štanda za LIGHT & BUILDING 2020, možete doživiti klikom na link L&B 2020.

 

Novu kolekciju najbolje možete doživjeti klikom na broshuru ARKOS NEWS 2020...

Vidi više...

Obavijest za poslovne partnere i klijente – covid 19, 23.3.2020.

Poštovani poslovni partneri i klijenti IBF GRUPE,

zbog ozbiljne situacije uzrokovane corona virusom, uprava IBF GRUPE želi se postaviti krajnje odgovorno prema svojim zaposlenicima i društvu, poštujući sve preporuke i odredbe kriznog stožera, ali također želimo Vama, našim poslovnim partnerima i klijentima nastaviti pružati maksimalnu uslugu i podršku, u datim okolnostima.

Temeljem gore navedenoga IBF GRUPA od 23.3.20. svoje poslovne aktivnosti u potpunosti prebacuje na home office.

Svi naši djelatnici opremljeni su i spremni pružiti Vam maksimalnu podršku iz home officea, kao i do sada, uz neka ograničenja uvjetovana okolnostima.

Kompletan projektni ured (9 projektanata rasvjete), služba logistike i financija, te project manageri stoje Vam na raspolaganju i dalje, dok god to situacija bude dopuštala.

Većina naših tvornica radi, i spremne su za proizvodnju i isporuku, ali također uz neka vremenska i kapacitetivna ograničenja.

Molimo vas da od 23.3. komunikaciju prema IBF GRUPI usmjerite na slijedeće kontakte, mailove i telefone:

UPRAVA / ibf@ibf.hr
Igor Ferenc / 091 105 5011 / igor.ferenc@ibf.hr

PROJECT MANAGERI (koordinacija projekata, prodaje i projektiranja) / prodaja@ibf.hr
Ratko Selihar / 091 105 5153 / ratko.selihar@ibf.hr
Roman Drašković / 091 621 0689 / roman.draskovic@ibf.hr

FINANCIJE I LOGISTIKA (koordinacija financija i isporuka) / financije@ibf.hr,logistika@ibf.hr
Mara Hostić / 091 105 5015 / mara.hostic@ibf.hr
Sonja Virkes / 091 105 5019 / sonja.virkes@ibf.hr

O svim daljnjim bitnim informacijama pravovremeno ćemo vas obavještavati putem maila i našeg novog web-a www.ibf.hr/novosti

Uz najljepše želje za puno zdravlja i sreće, pouzdano stojimo uz vas!
Srdačan pozdrav!
Igor Ferenc, CEO

#ostanimodoma

Vidi više...

Zahtjevna rasvjetna rješenja i sustavi na Zračnoj luci Split

IBF tim u suradnji sa arhitektonskim studijom VV PROJEKT iz Splita, te elektro projektantskom tvrtkom EL-TEAM 71, sudjelovao je u realizaciji novog terminala Zračne Luke Split, u segmentima RASVJETNIH SUSTAVA, UPRAVLJANJA RASVJETOM I SUSTAVA SIGURNOSNE RASVJETE.

Počevši od stručnog konzaltinga, projektiranja, prodaje i isporuke, programiranja i puštanja u rad navedenih sustava, pa sve do obuke korisnika i primopredaje, IBF PROJEKT je sudjelovao u svim fazama realizacije projekta.

Zbog specifičnosti arhitekture i postavljenih zahtjeva, na dosta pozicija projektirana su 'custom made' rasvjetna rješenja i proizvodi, prilagođena specifičnim stropovima, uglavnom sa integriranom adresabilnom sigurnosnom rasvjetom.

Vidi više...

Nova rasvjeta za ugodne ambijente legendarnog hotela Ambasador***** Opatija

IBF PROJEKT sudjelovao je u renoviranju legendarnog Opatijskog hotela Ambasador*****, u suradnji sa arhitektonskim studijom DIZARRE i elektro projektantskom kućom EL3D. Naš tim bio je uključen u konzalting, projektiranje, prodaju i isporuku, te programiranje i puštanje u rad kompletne rasvjete, upravljanja i sustava sigurnosne rasvjete.

Specifičnosti i izazovi su se bazirali na buđetnom projektiranju, stvaranju ugodnih scenskih ambijenata kroz prostore kombinacijom tehničke, arhitekturalne i dekorativne rasvjete, te zadovoljavanju svih normi i zahtjeva za takav tip objekta.

Vidi više...

Osvjetljenje vinarije budućnosti iz Kutjeva

IBF PROJEKT je u suradnji sa renomiranim arhitektonskim uredom 2A, sudjelovao u realizaciji projekta Vinarije Galić, i to u segmentu light design-a, projekta upravljanja rasvjetom, te projekta sigurnosne rasvjete, kao i isporuke kompletne opreme.

To je jedan od rijetkih industrijskih projekata kod kojeg je izuzetna pažnja posvećena 'detalju' u svim segmentima projekta, što je u konačnosti rezultiralo vrhunskim i jedinstvenim proizvodom.

U segmentu rasvjete glavni ciljevi su bili postići ugodane scenske ambijente i naglasiti bitne elemente vinarije, počevši od specifične dekorativne fasade, preko ugodnih ambijenata za degustacije i gastronomiju, sve do prostora sa barrique bačvama za odležavanje vina i samog industrijskog pogona gdje dominiraju vrhunska oprema i tehnologija koju smo dodatno akcentirali.

Vidi više...